+

Projekti

Študentski svet Fakultete za kmetijstvo in biositemske vede se trudi organizirati kar največ projektov in dogodkov za študente Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede. Vsako študisjko leto je teh projektov več in več.

–          Izdaja priročnika za bruce

Priročnik za bruce smo izdali z namenom, da brucem in bruckam pomagamo na čimprejšnjo adaptacijo na novo okolje. Ta priročnik je vsekakor prava pomoč za to.

 

–          Uvajalni teden

V študijskem letu 2012/2013 smo privč izvedli ta projekt v sodelovanju s Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede. Uvajalni “teden” je na FKBV-ju potekal “le” 2 dni. V teh 2 dneh smo brucem najenostavnejši način prikazali in povedali vse kar morajo vedeti!

 

–          Ogled Meranovega

Meranovo je del posestva Fakultete za kmetijstvo in biosistmske vede. Ker veliko študentov tega dela sploh ne vidi, smo se odločili, da jih mi popeljemo na ta prečutovit kraj.

 

–          Promocija volitev v ŠS oz. kostanjev piknik

Ob kostanju in mladem moštu, študentom predstavimo potek volitev v ŠS in jih povabimo k sodelovanju! Seveda pa je namen tudi samo druženje in spoznavanje novih obrazov.

 

–          Brucovanje

Dogodek, kjer bucke in bruci postanejo “polnopravni” študentje Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede. Ob prijetni družbi ter glasbi, pripravimo tudi nekaj zabavnih iger, kjer imajo brucke in bruci osrednjo vlogo. Poteka namreč izbor za NAJ BRUCA in NAJ BRUCKO!

 

–          Spoznavni večer

Je potrebno poudariti čemu je namenjen? Poleg tega organiziramo tudi tekmovanje v bowlingu. Tekmuje se v treh kategorijah:

– najboljši posameznik

– najboljša posameznica

– najboljša ekipa

Vsi zmagovalci prejmejo tudi praktične nagrade!

 

–          Strokovna ekskurzija

Je namenjena ogledu delovnih okolij iz področja kmetijstva. Novembra 2012 smo se odpravili v Vipavo, kjer smo si ogledali Vipavski hram (vinska klet) ter dve kmetiji. Sadjarsko ter kombinirano (živinorejsko – vinogradniško). Na lastne oči smo lahko videli, kaj se da narediti, če je volja do dela!

–          Motivacijski vikend

Poteka za člane Študentskega sveta FKBV, kjer delamo plane ter pripravljamo projekte na naše študente. Podrobno se dogovorimo kaj bomo delali, kako bomo projekte izvedli, itd.

–          Okrogle mize

–          Izvedba anket